Резервации:

Времето:

         
         

Валути:

  EURO EUR 1.9558 лв.  
  RUB RUB 0.0278 лв.  
  GBP GBP 2.2429 лв.  
  USD USD 1.5880 лв.  
   
   

България

България е страна изпъстрена с живописни природни пейзажи, впечетляващи планини и богата и разнообразна древна история. Тя се слави не само със своята приказна красота, примесена с духа на древните култури, но и с приятните, дружелюбни местни жители винаги готови да посрещнат гостите на своята държава като свои. Разположена на Балканския полуостров, в югозападна Европа, България се е развила като курортна дестинация, също като нейните южни съседки Турция и Гърция. С популярността на българските черноморски курорти, примамливи със фин пясък по плажовете, слънчев климат и безопасно море, а също така и достъпни, изгодни цени, страната се задържа като един от туристическите центрове на района.
България е известна предимно с красивите си плажове, но характерният изглед на страната не би бил същият без величествените планини. Шестте различни планински вериги варират от високи, покрити със сняг въхове, до заоблените зелени хълмове и горите, приютяващи минерални извори и уханни поляни. Розовата долина, лежаща в сърцето на България, е център на розодобива в страната, мястото където се произвежда прочутото в целия свят българско розово масло, дало един от псевдонимите на България – „Страната на розите”. В полите на Витоша планина, е разположена столицата, София, град със забележителни архитектурни паметници и множество музеи. Високите склонове на планините Рила и Пирин предлагат чудесни условия за процъвтяващия в България ски туризъм, съчетани с мистицизма на Рилския манастир и спиращия дъха пейзаж на Националния парк Пирин, включен в Световното Културно Наследство. А Стара планина, Балканът, пресича територията на цялата страна, със своята дължина от 435 мили /700 км/, и е една от най-популярните дестинации за планинарство и походи.
Българските планини са разнообразни в своята природа, така като обитатели им са различни в своите нрави, носии, пъстроцветни фестивали, местни обичаи, фолклор и легенди, а също така и специфични диалекти. Малките живописни селца посрещет гостите си с типичното за българите добросърдечие и гостоприемство, потапяйки ги в духа на старовремските традиции, с аромат на традиционни гозби и приятната атмосфера на патриархалния свят.
Множеството старинни градове предлагат поглед към богатата история на страната, с древни съкровища от Тракииския период, изографисани църкви и манастири и редица археологически разкопки, даващи на посетителя възможностт да почувства и види историята. Именно това прави България толкова популярна за посетители - нейното богатство и разнообразие, защото каквото и да определят като цел на своето посещение, няма да останат разочаровани и ще се радват на топло посрещнане.